Motivatie en ervaring

HandicapHulp

 

Hulp aan huis voor mensen met een

verstandelijke of lichamelijke beperking

Mijn motivatie

Ik ben er van overtuigd dat iemand in zijn of haar eigen huis meer aandacht en betere zorg op maat kan krijgen dan in een instelling. In instellingen is er helaas vaak te weinig tijd voor de cliƫnten en zijn er veel personeelswisselingen. Daarom heb ik de keuze gemaakt hulp en begeleiding aan huis aan te bieden, zodat gehandicapten zolang mogelijk in hun eigen, vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Ik geloof dat er op deze manier meer tijd en ruimte is voor persoonlijke aandacht en het opbouwen van een vertrouwensrelatie.

 

In mijn werkwijze staan een respectvolle omgang en een open communicatie centraal; ik wil ruim tijd en aandacht kunnen geven en ik ga uit van iemands mogelijkheden in plaats van iemands beperkingen.

 

Mijn ervaring

Na meerdere jaren als vrijwilliger gewerkt te hebben in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, ben ik omgeschoold tot Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (diploma, niveau 4).

Ik heb de afgelopen jaren onder andere een schilderclub begeleid voor mensen met een verstandelijke beperking, ik heb jonge verstandelijk gehandicapten getraind in het weerbaarder en zelfstandiger worden, ik ben woonbegeleider geweest bij ernstig meervoudig gehandicapte jongeren en woonbegeleider bij ernstig gehandicapte ouderen met licht autistisch en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Hieraan voorafgaand heb ik politicologie gestudeerd en heb ik als redacteur bij de KRO televisie gewerkt.

 

 

HandicapHulp - KvK: 59538120